Mat på kvengården er et heldags formidlingsopplegg hvor vi forteller om gårdens historie og baker brød i den originale vedfyrte steinovnen etter gammel oppskrift.
Velkommen til Tørfoss kvengård-Kuivakoski, vårt fredede kvenske kulturminne. Gården var en kvensk rik gård, bestående av hovedhus, buer, driftsbygg, bårdstue, bakerovn og sauna. Dette opplegget gir elevene innsikt i Reisadalens historie, kvensk migrasjon og Tørfoss historie. Vi lærer om mattradisjoner og baker brød i den originale vedovnen. Alle barna lager hvert sitt brød som man får med seg hjem.
Opplegget dekker læringsmål innen mat og helse og samfunnsfag/historie.
Vi er en del ute så elevene må kle seg etter været. Vi legger til rette for utendørs matpause. Gruppestørrelse på maks 25 elever.
Hvor: Tørfoss kvengård – Kuivakoski i Reisadalen
Når: Barmarkssesong
Hvordan: Bestilling til formidler Ann-Charlott Sommer-Ekelund anncharlott@ntrm.no/97 55 83 35