Fotosamling

Nord-Troms museums fotografisamling teller per dags dato cirka 80.000 fotografier.

Kjernesamlingen består av rundt 30.000 digitaliserte og tilgjengeliggjorte fotografier, hovedsakelig fra perioden 1890-1950. Et likt antall fotografier er ikke katalogiserte og digitaliserte. Dette gjelder en portrettfotosamling overtatt fra Nordreisa- og Skjervøy-fotografen FotoLars (ca. 1969-1986), samt et arkiv med et stort antall dokumentasjonsfotografier skapt av ansatte ved Nord-Troms museum (ca. 1980-1995). Et større antall flyfotografier fra området, Helifotosamlingen, kan ses her.

Fotosamlingen ved Nord-Troms museum gir oss en unik mulighet til å utforske regionens kulturarv. Fra midten av 1980-tallet avfotograferte museet titusener av fotografier i privat eie. Fotografiene inkluderer portretter, gruppebilder, landskaper, postkort fra området og bilder av kjøretøyer, båter og lokal industri. Alle bildene er offentlig tilgjengelige og kan også bestilles via digitaltmuseum.no. Vilkår og priser for bestilling og bruk finner du her:  Fotobestilling – bruksvilkår, prisliste

Mens det tidlige fokuset for samlingen var å samle mest mulig visuell informasjon har museet i den senere tid også lagt vekt på fotografi som materiell kultur. Det betyr at vi har hatt fokus på å komplimentere repro-samlingen med originale fotografier. Nyere tilskudd til samlingen inkluderer glassplatenegativer, diasfotografier og albumenkopier fra tidlig på 1900-tallet.

38-02451_1
Olaf Johansen, Wiktor Solbakken og Isak Årøybukt på biltur på Elvebakken i Lyngen. NTRMF38-02451

Digitalt Museum

Fotosamlinga til Nord-Troms museum er tilgjengelig via den nasjonale databasen.

Nord-Troms museum har rettighetene til fotografiene i samlinga, og opplysninger om bruk innhentes ved bestilling av bilder.

Klikk og gå til digitalt museum.

skjervoey_7_imagelarge

Helifoto

I forbindelse med produksjon av museets 25-års jubileumsbok Kulturmøter i Nord-Troms, ble det tatt en rekke bilder fra lufta av Nord-Troms.

Se hele Helifotosamlingen