A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

FAQ

Kan jeg kjøpe bilder fra fotosamlingen?

Jada! Søk i fotosamlingen vår på www.digitaltmuseum.no og bestill direkte derfra. Husk å si hvor stort bilde du vil ha.

 

Når er museet åpent?

Nord-Troms Museum holder åpent i sommersesongen i alle seks kommuner i regionen. I tillegg åpner vi for spesielle anledninger gjennom hele året. Utstillingen i Halti på Storslett kan besøkes hele året.

 

Hvor mye koster det å se en utstilling?

Voksne 60,-
Barn 30,-
Familie 100,-
Student/honnør 30,-
Gruppe(over 10 stk) 10 kr i avslag per billett

Tar du vare på billetten vil du få halv pris på dine neste besøk til Nord-Troms museums anlegg.

 

Jeg har en gammel gjenstand – kan jeg gi den til museet?

Vi blir glad hvis du kontakter oss angående donasjoner til museet. Merk at vi har en stor samling av materiale fra regionen så noen ganger må vi takke nei til gaver på grunn av plasshensyn eller fordi vi allerede har lignende gjenstander.

 

Jeg synes det er blitt så vanskelig å søke i fotosamlingen – hvor er det blitt av all informasjonen?

Du har rett – mye av informasjonen som brukte å være søkbar er ikke lenger tilgjengelig på www.digitaltmuseum.no. Dette gjelder særlig navn på avbildede personer. Vi har fremdeles denne informasjonen på vår samlingsdatabase, men på grunn av personvernregler må vi gå gjennom hvert enkelt bilde før vi kan legge den ut på nytt. Hvis du savner informasjon til et spesielt bilde og har ID-nummeret på bildet: send oss en mail, så hjelper vi så fort vi kan! Eksempel på ID-nummer fra digitaltmuseum er NTRMF43-09999.

 

Har dere fotografier av min gamle slektning?

Du kan søke i hele fotosamlingen vår på www.digitaltmuseum.no Velg Nord-Troms Museum i menyen til venstre eller søk i museer og samlinger i hele Norge. Søketips: Hvis du ikke finner noe på første forsøk, prøv ulike skrivemåter (feks. Aasta og Åsta) og Etternavn, Fornavn.